Το «Mobile School Ταξιδεύει» και πάλι

Το «Mobile School Ταξιδεύει» και πάλι

Με το άνοιγμα των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το Mobile School της Ένωσης Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. ξεκίνησε και πάλι το διά ζώσης ταξίδι του σε περιοχές που ζουν και εργάζονται παιδιά Ρομά.

Λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα προστατευτικά μέσα όπως γάντια, μάσκες, αντισηπτικά, τήρηση αποστάσεων, μικρό αριθμό συμμετεχόντων, η ομάδα έργου «Το Mobile School Ταξιδεύει» πραγματοποιεί παρεμβάσεις με συμμετοχικά παιχνίδια εκπαιδευτικού χαρακτήρα, που έχουν ως στόχο την ανάπτυξη των βασικών και γνωστικών δεξιοτήτων των παιδιών μέσα από μια ευχάριστη διαδικασία. Παράλληλα, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη λειτουργία του Mobile School και τις δράσεις του, συμμετέχοντας ενεργά σε όλες του τις δραστηριότητές του. Επίσης, κατά τη διάρκεια της περιόδου που τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης έμειναν κλειστά πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακές παρεμβάσεις σε παιδιά Ρομά στη Δράμα και στην Ξάνθη.

Έπειτα από δύο χρόνια παρεμβάσεων εντός της Δράμας, το Mobile School συνεχίζει να βρίσκεται τρεις φορές την εβδομάδα σε περιοχές της Δράμας, της Καβάλας και της Ξάνθης, προκειμένου να προσεγγίσει παιδιά Ρομά που είναι αποκλεισμένα από τις σχολικές κοινότητες ή που δεν μπορούν να έχουν κανονική φοίτηση λόγω του οικογενειακού περιβάλλοντος. Σκοπός είναι η ενθάρρυνση και η προετοιμασία των παιδιών για να ενταχθούν στις σχολικές κοινότητες και στην ευρύτερη κοινωνία.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.