Η ΑΝΑΤΟΜΙΑ
ΤΟΥ MOBILE SCHOOL

Το mobile school-κινητό σχολείο είναι μια τροχήλατη ορθογώνια παραλληλεπίπεδη κατασκευή με διαστάσεις 1,7 μέτρα ύψος, 1,5 μέτρα μήκος και 67 εκατοστά πλάτος. Είναι κατασκευασμένο από πτυσσόμενους μαυροπίνακες, με μέγιστο πλάτος τα 6 μέτρα και συνολικά ζυγίζει 150 κιλά. Επάνω του τοποθετούνται panels  εκπαιδευτικού χαρακτήρα (π.χ. αριθμητική, γραμματική, γεωγραφία, κ.α.) καθώς και panels συζητήσεων (π.χ. προσωπική υγιεινή, διαφορετικότητα, σχολικός εκφοβισμός, βία κ.α.). Τα panels ανέρχονται συνολικά σε περισσότερα από 260 και εναλλάσσονται σε κάθε παρέμβαση.

Ο ΣΚΟΠΟΣ
ΤΟΥ MOBILE SCHOOL

Βασικός σκοπός του έργου ”Mobile School-Κινητό Σχολείο”, αποτελεί η ενδυνάμωση και η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, η ψυχο-κοινωνική αναπτέρωση και η απόκτηση βασικών δεξιοτήτων των παιδιών, που ζουν και εργάζονται στον δρόμο.
Επίσης, ένας ακόμη στόχος είναι η ενημέρωση του κοινού σε θέματα ισότητας, διαφορετικότητας, ρατσισμού και ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέσα από δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Στην Δράμα το mobile school συγκεκριμένα στοχεύει στην εξάλειψη της σχολικής διαρροής και του αναλφαβητισμού και στην ενθάρρυνση της συμμετοχής των παιδιών στις σχολικές κοινότητες. Μέσα από το εκπαιδευτικό υλικό που διαθέτει το mobile school γίνεται προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα ευνοϊκότερο περιβάλλον για τα παιδιά αυτά και να χτιστεί στον δρόμο μία σχέση εμπιστοσύνης με την εθελοντική ομάδα.

ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Μάθετε πρώτοι τα νέα του Mobile School Travels